Τα χέρια έδωσαν Lotus και Χέικι Κοβαλάινεν ενόψει του γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Φινλανδός πιλότος είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν του πρόωρα αφού θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην πλάτη.

Ο Κοβαλάινεν θα τρέξει με τη Lotus και στο γκραν πρι της Βραζιλίας, με το οποίο θα πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος της Formula 1.

«Προφανώς πρέπει να κινηθούμε γρήγορα μετά τα νέα του Κίμι Ραϊκόνεν ότι δεν θα πάρει μέρος στα δύο τελευταία γκραν πρι. Βρεθήκαμε σε μία δύσκολη φάση καθώς έπρεπε να βρούμε ποιος θα καθίσει πίσω από το τιμόνι της E21 στο Όστιν και στο Σάο Παολο. Από τη μία είχαμε τον Βαλσέκι, ο οποίος είναι νέος και ταλαντούχος. Από την άλλη, είχαμε την επιλογή του Χέικι. Μπορεί να έχουμε πίστη στις ικανότητες του Βαλσέκι, αλλά βρισκόμαστε στο κυνήγι της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος των Κατασκευαστών».

Ως μια φανταστική εμπειρία χαρακτήρισε ο Κοβαλάινεν ότι θα οδηγήσει για λογαριασμό της Lotus:

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συμμετάσχω στη Lotus στα δύο τελευταία γκραν πρι της σεζόν. Έχουμε δει ότι η E21 είναι ένα μονοθέσιο το οποίο μπορεί να διεκδικήσει νίκες και να πλασαριστεί στο βάθρο. Συνεπώς, θα πιέσω όσο περισσότερο μπορώ για να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Πηγή: sport-fm.gr