Παραδέχτηκε το αφεντικό της Lotus, Ερίκ Μπουγιέ, πως ήταν λάθος να μην καλέσουν τον Κίμι Ραϊκόνεν στα πιτ για αλλαγή ελαστικών, όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του για δεύτερη φορά στο Grand Prix του Σίλβερστοουν. Η λάθος αυτή επιλογή είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο Φινλανδός πιλότος στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με φθαρμένα ελαστικά και τελικά να τερματίσει πέμπτος σε έναν αγώνα που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στο πόντιουμ.

«Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν μας ικανοποίηση βάσει της δουλειάς που κάναμε. Η στρατηγική μας ήταν άψογη μέχρι την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας για δεύτερη φορά. Έπρεπε να έχουμε φωνάξει τον Κίμι για αλλαγή ελαστικών για να πάρουμε μία θέση στο βάθρο. Δυστυχώς κάναμε κακή επιλογή και απολογηθήκαμε γι’ αυτό στον Κίμι και την ομάδα. Πάντως πιστεύουμε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί στη Γερμανία και θα επανορθώσουμε», δήλωσε ο Μπουγιέ.

«Ο Κίμι ήταν εκνευρισμένος στο τέλος του αγώνα και αυτό είναι κατανοητό. Δεν θα θέλαμε κι εμείς να έχουμε έναν πιλότο που θα ήταν ήρεμος μετά από κάτι τέτοιο. Όμως δεν έχει νόημα να μένουμε άλλο σε αυτό. Επικεντρωνόμαστε στο να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Όσο για το αν θεωρεί πως ό,τι συνέβη με τον Ραϊκόνεν στην Αγγλία μπορεί να επηρεάσει την απόφαση για το μέλλον του, είπε: «Ο Κίμι είναι έξυπνος και δεν θα αφήσει μία απόφαση για πιτ στοπ να καθορίσει σε ποια ομάδα θα βρίσκεται του χρόνου. Φαίνεται να του αρέσει που βρίσκεται στη Lotus και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να του δείξουμε πως αυτή η ομάδα είναι η κατάλληλα να μείνει για την επόμενη χρονιά και ακόμη περισσότερο».

Πηγή: sport-fm.gr