Βγήκε το πρώτο μοντέλο παραγωγής της S-Class και η Mercedes σε μια εκδήλωση παρουσίασε τη νέα λιμουζίνα και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μειώσει από 40 σε 30 ώρες τον απαιτούμενο χρόνο συναρμολόγησης ενός μοντέλου, στο εργοστάσιο της Daimler, στο Sindelfingen της Γερμανίας.

Ταυτόχρονα, ελπίζει ότι η νέα S-Class θα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αυξηθεί η παραγωγή κατά 20% σε σχέση με τα υπάρχοντα δεδομένα. Γεγονός που θα βοηθήσει στο αντιστάθμισμα των 6 δισ., τα οποία δαπανήθηκαν για τον πλούσιο εξοπλισμό της S-Class, όπως οι οθόνες πολυμέσων κ.α.

Επιπλέον ήταν και η επίσημη πρώτη εμφάνιση του νέου διευθυντή παραγωγής, Andreas Renschler, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Απρίλιο, αλλά χθες ανακοίνωσε τα επόμενα σχέδιά του για την παραγωγή, στη συνέντευξη Τύπου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Renschler είπε ότι έχει να αντιμετωπίσει ορισμένες προκλήσεις, εν όψει αναδιοργάνωσης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να διαμορφώσει τη μείωση δαπανών κατά 2 δισ. ευρώ, με διάφορες περικοπές μέχρι τέλος του έτους, όπως έχει ήδη αποφασιστεί. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να έρθει και σε συμφωνία με τα γερμανικά συνδικάτα για διάφορα εργασιακά θέματα.

Επόμενος στόχος η Daimler να στραφεί και στα μικρά αυτοκίνητα, ώστε να αναπτύξει την γκάμα των μοντέλων της.

Τέλος, βασική προτεραιότητα παραμένει η πιο δυναμική επέκταση της Mercedes στην Κίνα και γενικότερα στις αναδυόμενες αγορές.

Πηγή: autotriti.gr