Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η δεύτερη γενιά του Nissan Qashqai αναμένεται να παρουσιαστεί το Νοέμβριο και στοχεύει στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του προκατόχου του.

Η Nissan ετοιμάζει την επόμενη γενιά του Qashqai, η οποία θα διατηρήσει τα χαρακτηριστικά που το κατέστησαν δημοφιλές ανά την υφήλιο, αλλά παράλληλα θα εστιάσει περισσότερο στο στιλ και στην ποιότητα.

Σε ό,τι αφορά στη σχεδίαση, η έμπνευση για το σχεδιασμό του νέου Qashqai προέρχεται από το πρωτότυπο Hi Cross, που είδαμε στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Εμφανή είναι τα τονισμένα τόξα των τροχών, όπως και οι ακμές που διατρέχουν το καπό και την γραμμή της οροφής. Τo Ηi-Cross σχεδιαστικά θα επηρεάσει και τα επόμενα crossover της Nissan, όπως το X-Trail και το Murano.

Δυναμικό θα είναι και το πίσω μέρος, όπου ξεχωρίζει η αεροτομή, τα φώτα και οι χρωμιωμένες υπερμεγέθεις απολήξεις της εξάτμισης στις άκρες του προφυλακτήρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Nissan, οι βασικές διαστάσεις του νέου Qashqai έχουν οριστικοποιηθεί και δεν απέχουν πολύ από αυτές του σημερινού μοντέλου. To πρωτότυπο Hi-Cross είναι στα 4,66 μ.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα είναι διαθέσιμο το νέο Qashqai, με πιο πιθανές επιλογές τους diesel dCi των 1,5 και 1,6 λίτρων, καθώς και τον 1,2 ΤCe της Renault, ενώ δεν αποκλείεται και μια υβριδική plug-in έκδοση το 2015.

Πηγή: autotriti.gr