Η Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα στοιχεία, καθώς και φωτογραφίες, για τη νέα γενιά του πολυμορφικού της μοντέλου.

Το νέο C4 Picasso είναι κτισμένη στην πλατφόρμα ΕΜΡ2 και βασίζεται στο concept Technospace, που είδαμε πριν λίγες εβδομάδες στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, το οποίο αποτελούσε τον προπομπό του μοντέλου παραγωγής.

Σε σχέση με το μοντέλο που διαδέχεται το νέο αυτοκίνητο είναι μικρότερο κατά 40 χλστ. σε μήκος, ωστόσο το μεταξόνιό του είναι αυξημένο κατά 55 χλστ., ενώ ο χώρος αποσκευών του ανέρχεται στα 537 λίτρα (μήκος 4,43 μ., πλάτος 1,83 μ., ύψος 1,61 μ.). Χάρη και στην ευέλικτη νέα πλατφόρμα, είναι κατά 140 κιλά ελαφρύτερο από το υπάρχον C4 Picasso.

Από πλευράς κινητήρων το νέο C4 Picasso θα διαθέτει τον e-HDi Airdream των 90 ίππων, που θα συνδυάζεται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων ETG6 (Efficient Tronic Gearbox 6) με τους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα να περιορίζονται σε 98 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Ακολουθεί ο e-HDi των 115 ίππων, με τις εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα να βρίσκονται στα 104 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο με το αυτόματο κιβώτιο και στα 105 με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων.

Το νέο C4 Picasso είναι το πρώτο μοντέλο της Citroen, που με το BlueHDi των 150 ίππων και εκπομπές ρύπων CO2 110 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της κοινοτικής οδηγίας Euro6.

Oι εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων θα είναι διαθέσιμες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Πηγή: 4troxoi.gr