Μπορεί η Lotus ακόμη να μην έχει καταφέρει να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, ωστόσο ο Ερίκ Μπουγιέ τόνισε πως η ομάδα αξίζει να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των Κατασκευαστών.

«Σε ιδανικές συνθήκες θα θέλαμε να πλασαριστούμε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των Κατασκευαστών και μπορώ να πω πως αυτό το αξίζουμε. Όλοι στην ομάδα αξίζουν αυτή τη θέση», δήλωσε το αφεντικό της Lotus.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Κίμι Ραϊκόνεν και τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν, στην οποία έχει πλασαριστεί έξι φορές στο βάθρο.

«Στην αρχή ήθελε λίγο τον χρόνο του για να βρει το ρυθμό του και ίσως ακόμη να μην παίρνει τις θέσεις που μπορεί στις κατατακτήριες δοκιμές. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των αγώνων έχει αποδείξει ότι είναι πολύ καλός. Έχει αρκετά διαδοχικά πλασαρίσματα στο βάθρο και η μεταμόρφωσή του μπορεί να οφείλεται στο γεγονός οι έχει μεγαλώσει. Μπορώ να πω ότι πλέον είναι πιο ώριμος. Ακόμη, μπορώ να πω πως ίσως η απόδοση του να οφείλεται στο ότι αισθάνεται καλά με την ομάδα».

Πηγή: sport-fm.gr