«Θέλω οπωσδήποτε να τελειώσω οδηγώντας τη φετινή χρονιά». Αυτά αναφέρει το Tweet που ανέβασε τα χαράματα ο Αυστραλός. Σύμφωνα με την ενημέρωση της σελίδας του στο Twitter στις 1.00 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), θα έμπαινε στο χειρουργείο, ελπίζοντας για το καλύτερο.

Κατά τις 2:07 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος ο Αυστραλός είχε ξυπνήσει πάλι από τη νάρκωση και το πρώτο που έκανε ήταν να ποστάρει στο Twitter την εξής ενημέρωση:

«Operation went as well as can be expected, all the staff were great also. Now we just have to wait and see how I recover…» Δηλαδή όλα πήγαν καλά, και πλέον θα περιμένει να δει πως θα πάει η ανάρρωσή του.

H εγχείρηση έγινε από το δρ. Lam και την ομάδα του στο νοσοκομείο North Shore Private του Σύδνεϋ. Οι γιατροί δήλωσαν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμά της. Δεν υπήρξαν επιπλοκές, οπότε ο Stoner αναχώρησε ήδη για το σπίτι του.

Χωρίς τίποτα προκαθορισμένο, αφού η επιστροφή του θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα ανάρρωσής του, ο Stoner θέλει να επιστρέψει στις 14 Οκτωβρίου και να αγωνιστεί στο ιαπωνικό GP στο Motegi.

Είναι η πίστα της Honda αυτή και ο Αυστραλός ξέρει καλά ότι οι Ιάπωνες θέλουν πάσει θυσία μια νίκη εκεί. Αν δεν κατορθώσει να επιστρέψει στην Ιαπωνία, τότε επόμενη ημερομηνία είναι ο αγώνας στη Μαλαισία, μια εβδομάδα αργότερα και κατόπιν το GP της πατρίδας του Αυστραλίας, στο Phillip Island όπου έχει το απόλυτο ρεκόρ αγώνων και νικών.

Θα είναι ο τελευταίος αγώνας MotoGP του «Νο27» στην πατρίδα του και ελπίζει να τον γιορτάσει διατηρώντας το αήττητό του. Ύστερα απομένει η Βαλένθια στην Ισπανία και κατόπιν ξεκινά εντατικά… το ψάρεμα!