Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, η VW ενδιαφέρεται για την απόκτηση μεριδίου ή ακόμα και του πλειοψηφικού πακέτου της Lotus, θέλοντας να εντάξει έναν ακόμα premium κατασκευαστή στο πανίσχυρο γερμανικό group.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και αρκετά περιορισμένες, ωστόσο μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον της Volkswagen, προκειμένου να εξαγοράσει τη Lotus.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η VW είναι διατεθειμένη να αρχίσει άμεσα διαπραγματεύσεις, με σκοπό να εξαγοράσει μερίδιο ή ακόμα και το πλειοψηφικό πακέτο της Lotus, με ξεκάθαρη πρόθεση τη σταδιακή εξαγορά της βρετανικής φίρμας.

Εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο, πάνω στις εν λόγω φήμες, ωστόσο ο διεθνής Τύπος επιμένει ότι… εκτός από τον καπνό, υπάρχει και φωτιά, στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της DRB-Hicom, η οποία ελέγχει το management της Lotus, ότι θα παραμείνει αφοσιωμένη στη φίρμα, η πρόσφατη απόλυση του εκτελεστικού διευθυντή, Dany Bahar, αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά.

Σύμφωνα, πάντως, με τα δημοσιεύματα, δεν υπάρχει κανένα ερωτηματικό, ως προς το ότι η πώληση της Lotus, είναι απλά ζήτημα χρόνου.

Πηγή: autotriti.gr