O νεότερος αδερφός του «νέου» παιδιού θαύματος των Grand Prix, Μarc Marquez, εξασφάλισε θέση στη Moto3 και θα αρχίσει να αγωνίζεται κανονικά από το GP της Ινδιανάπολης, στις 19 Αυγούστου.

Ο Alex Marquez έχει ήδη οδηγήσει στη μικρή κατηγορία σαν wildcard, τερματίζοντας 12ος στο Jerez, 15ος στο Estoril και 6ος στην Catalunya. Αποτελεί ανακάλυψη του «λαγωνικού»-μάνατζερ-ιδιοκτήτη ομάδας GP (και πρώην αγωνιζόμενου βέβαια) Emilio Alzamora που έχει φέρει στους αγώνες και τους ταλαντούχους Alex Rins και Miguel Oliveira.

Ο μικρότερος Marquez έτρεχε ως τώρα στο εθνικό πρωτάθλημα της Ισπανίας CEV Buckler με την ομάδα Monlau Competition (του ίδιου του Alzamora).

Ωστόσο για φέτος τουλάχιστον δεν θα αγωνιστεί με την Estrella Galicia 0.0 GP, την ομάδα του Emilio στην Moto3, αλλά με την Ambrogio Next Racing.

Αυτό σημαίνει ότι ο ένας από τους δύο υπάρχοντας αναβάτες της ομάδας (Giulian Pedone και Simone Grotzkyj) θα απομακρυνθεί.

Δεν είναι γνωστό αν ο μικρός θα συνεχίσει και στο ισπανικό πρωτάθλημα, διεκδικώντας τον εκεί τίτλο. Θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού οι 3 τελευταίοι αγώνες συνδυάζονται με αγώνες της Moto3 στα GP.