Καλαίσθητο και αρκούντως δυναμικό δείχνει το νέο Skoda Rapid, κρίνοντας από τα επίσημα σκίτσα του νέου οικογενειακού μοντέλου που έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda.

Περίπου ένα χρόνο πριν η Skoda παρουσίασε το πρωτότυπο MissionL, δίνοντας σε όλους να καταλάβουν πως σύντομα θα ρίξει στην αγορά ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο για τη μικρομεσαία κατηγορία, στην οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχει αισθητή παρουσία.

Μετά από σταδιακή «διαρροή» πληροφοριών, τώρα η τσέχικη φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μερικά σκίτσα του νέου της μοντέλου, τα οποία μας επιτρέπουν να σχηματίσουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα για την αισθητική και την ευρύτερη λογική του.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα λοιπόν γνωρίζουμε πως το Rapid θα τοποθετηθεί εμπορικά στη μικρομεσαία κατηγορία, προφανώς ανάμεσα στη μικρή Fabia και στη μεσαία Octavia5.

Παρά το σεντάν στυλ που έχει, κατά πάσα πιθανότητα το αμάξωμά του θα είναι 5θυρο, με το μεγάλο άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών να στοχεύει στην αυξημένη πρακτικότητα και ευκολία φόρτωσης.

Aπό τεχνικής άποψης, ακόμα δεν είμαστε σε θέση να εξάγουμε οριστικά συμπεράσματα. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως η γκάμα κινητήρων του μοντέλου θα περιλαμβάνει σύνολα με χωρητικότητα κάτω από τα 2,0 λίτρων (κυρίως 1,4 και 1,6) βενζίνης (TSI) αλλά και diesel (TDI), όπως άλλωστε συμβαίνει και τα υπάρχοντα μοντέλα της Skoda.

Όπως αρμόζει βέβαια σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, οι εν λόγω κινητήρες θα είναι προσανατολισμένοι στην οικονομία καυσίμου και στα περιορισμένα CO2.

To επίσημο ντεμπούτο το νέου Skoda Rapid αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, ενώ το εμπορικό του λανσάρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές προγραμματίζεται για το τέλος του χρόνου.

Πηγή: autotriti.gr