Ένα νέο ρεκόρ γύρου (εκτός αγώνων) στην ιστορική ορεινή διαδρομή της Νοτιοδυτικής Γερμανίας πέτυχε ένας 33χρονος Άγγλος που ζει στην Γερμανία. Ο Andy Carlile είχε βάλει στόχο της ζωής του να γίνει ο ταχύτερος πολίτης γύρω από το «Ring» και τα κατάφερε.

Το νέο ρεκόρ είναι 7 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα και επιτεύχθηκε γύρω από τη βόρεια πλαγιά, την φημισμένη «Nürburgring Nordschleife».

Ο Carlile οδήγησε ένα σχεδόν μαμίσιο Yamaha R1 του 2005, εξοπλισμένο ώστε να κυκλοφορεί καθόλα νόμιμα στον δρόμο. Ακόμα και τα λάστιχα, τα οποία προέρχονταν από την Dunlop, έπρεπε να πληρούν τις προδιαγραφές για καθημερινή οδήγηση στους δρόμους.

Η χρήση τους κάνει το επίτευγμα πραγματικά εντυπωσιακό, γιατί τα αγωνιστικά ελαστικά είναι πάνω από όλα και ζήτημα ασφαλείας, εκτός από το πλεονέκτημα πρόσφυσης και σταθερότητας που προσφέρουν.

Ο συντελεστής εντυπωσιασμού αυξάνεται για όσους γνωρίζουν τον πληθωρικό τραχύ χαρακτήρα της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας που δεν είναι και η λιγότερο απαιτητική από τον οδηγό της σε διαδρομές όπως το ιδιότροπο γερμανικό σιρκουί.

Για να πετύχει τον στόχο της ζωής του, ο Carlile έκανε όπως παραδέχτηκε, «χιλιάδες» γύρους στο Nürburgring. Ωστόσο θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμα ατέλειες στον γύρο του, και επομένως ότι ο χρόνος του μπορεί να βελτιωθεί. Προειδοποιεί όμως –τον εαυτό του κυρίως- ότι το κόστος για το κατέβασμα του χρόνου είναι από δω και πέρα δυσανάλογα μεγάλο, όπως και το ρίσκο βεβαίως:

«Ξέρω ότι τώρα όλοι έχουν όπως κι εγώ στο μυαλό τους το μαγικό νούμερο ‘6’. Ωστόσο προσπαθώ να το αγνοήσω. Ναι, η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει λίγο πιο γρήγορα, αλλά ήδη βρισκόμαστε βαθειά μέσα στον χώρο της δυσανάλογης απόδοσης. Για κάθε δευτερόλεπτο κερδισμένο, η προσπάθεια που χρειάζεται αυξάνεται εκθετικά».

Δείτε το εντυπωσιακό επίτευγμα του Carlile στο video: