Κανείς δεν «κατηγόρησε» ποτέ τα mega scooter σαν όμορφα δίκυκλα, καθώς οι τεράστιες επιφάνειες των πλαστικών τους περισσότερο σε αυτοκίνητο ή διαστημόπλοιο φέρνουν, παρά σε ευκίνητη μοτοσυκλέτα.

Ωστόσο αυτό το συγκεκριμένο megascooter, δημιούργημα του Γερμανού βελτιωτή Marcus Walz ξεχωρίζει. Το έφτιαξε με αφορμή τη δημόσια πρόκληση της Yamaha προς γνωστούς βελτιωτές να ανασχεδιάσουν το ΤΜΑΧ της, ώστε να γίνει το πιο cool mega scooter στον δρόμο.

Με τόσο υψηλό στόχο, είναι λογικό που ο Walz αποφάσισε να γδύσει τελείως το TMAX για να μειώσει το βάρος, να βελτιώσει τις επιδόσεις και να ξεφορτωθεί την ογκώδη εντύπωση που προξενεί το ολόσωμο πλαστικό κουστούμι.

Για το αν είναι αεροδυναμικά πιο αποτελεσματικό το νέο σχήμα, δεν παίρνουμε όρκο. Είναι όμως πιο φρέσκο και επιθετικό, θυμίζοντας αμυδρά την αισθητική του πρωτότυπου Concept C της BMW.

Δήλωσε ο Walz: «Με το Hyper Modified T-Max προσπάθησα να διατηρήσω την καθαρότητα των γραμμών, ώστε να αναγνωρίζεται μόνον σαν TΜΑΧ και όχι σαν κάποιο διαστημόπλοιο!

«Προσπάθησα πολύ να κρατήσω τις βασικές αισθητικές αρχές, επεμβαίνοντας μόνον στις λεπτομέρειες και μειώνοντας ταυτόχρονα το βάρος.Διαφοροποίησα επίσης την περιοχή γύρω από το τιμόνι, ώστε να αποκτήσει μια πιο ριζοσπαστική εμφάνιση στα πρότυπα των ‘γυμνών’, ενώ η τοποθέτηση των καθρεπτών στα άκρα του τιμονιού παραπέμπει και στα café racer».

Από τον διεθνή τύπο η δημιουργία του Walz θεωρείται για την ώρα ως το πιο cool T-Max που κυκλοφορεί, είναι όμως αμφίβολο αν θα μπορέσει να κρατήσει αυτόν τον τίτλο για πολύ. Βλέπετε οι γνωστοί σχεδιαστές και ιδιοκατασκευαστές Roland Sands και Ludovic Lazareth θα καταθέσουν σύντομα τις δικές τους προτάσεις, σε απάντηση της πρόκλησης της Yamaha.