Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan σημείωσαν άνοδο 10% την τελευταία οικονομική χρήση, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για το μηδενικών εκπομπών Leaf, το EV με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παρουσίασε άνοδο πωλήσεων, σε όλες τις μεγάλες αγορές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων της  Ιαπωνίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ, κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η ζήτηση αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται,  καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές «αγκαλιάζουν» τη νέα, δεύτερη γενιά του Leaf, του αυτοκινήτου που προσφέρει αυξημένη εμβέλεια και νέες, προηγμένες τεχνολογίες. Το ολοκαίνουργιο Leaf θα πωλείται σε περισσότερες, νέες αγορές αυτή τη χρονιά, συμπεριλαμβανομένης της Λατινικής Αμερικής, όπως και της  Ασίας, αλλά και της Ωκεανίας.

Κατά το οικονομικό έτος του 2017, πουλήθηκαν 54.451 Leaf, σημειώνοντας αύξηση 15% σε σχέση με τα 47.423 του προηγούμενου έτους. Η ιαπωνική φίρμα έχει πουλήσει περισσότερα από 320.000 Leaf από το 2010, χρονιά  που το μοντέλο διατέθηκε προς πώληση για πρώτη φορά. Τώρα είναι  διαθέσιμο σε 51 αγορές παγκοσμίως.

Το νέο Leaf θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κίνα, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, το Πουέρτο Ρίκο, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ουρουγουάη, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται τον ερχόμενο Μάιο.

Νίκος Τσάδαρης