Η συνολική αναβάθμιση των μοντέλων της μικρής κατηγορίας περιλαμβάνει και την προσθήκη πολύ σημαντικών premium επιλογών. Σύντομα λοιπόν το Audi Α1 θα βρει νέους ανταγωνιστές από τις BMW και Mercedes.

Με δεδομένα τα συνεχώς αυξανόμενα μερίδια αγοράς της μικρής κατηγορίας, οι premium φίρμες δεν θα μπορούσαν να απέχουν από αυτή. Έτσι, μετά το Mini αλλά και το πιο πρόσφατο Audi A1 στη μάχη των πολυτελών μικρών αναμένεται να μπουν σύντομα τόσο η Mercedes όσο και και η BMW, αυτή τη φορά μάλιστα με ένα μοντέλο που θα φέρει το δικό της λογότυπο στο καπό, ως μια ακόμα πιο premium επιλογή σε σχέση με το Mini που φυσικά θα συνεχίσει να προσελκύει όσους θέλουν να ξεχωρίζουν.

Ας δούμε συγκεκριμένα τι ετοιμάζουν οι BMW και Mercedes στο κομμάτι αυτό.

BMW City – Mε στόχο την κορυφή

Η BMW ετοιμάζεται να εισέλθει για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία και με τη σύμπραξη της θυγατρικής Mini, θα μας παρουσιάσει το 2013 ένα νέο μοντέλο του είδους.

Το αυτοκίνητο ονομάζεται προσωρινά «City» και θα φέρει την προσθιοκίνητη πλατφόρμα των αυτοκινήτων της Mini, ενώ θα βρίσκεται από πλευράς διαστάσεων, κάτω από τα 4 μέτρα μήκους.

Σχεδιαστικά, η νέα μικρή BMW θα είναι από τα πιο δυναμικά αυτοκίνητα της κατηγορίας ενσωματώνοντας την πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας που θέλει πιο στρογγυλεμένη γρίλια στη μάσκα, πολλές νευρώσεις και καμπύλες.

Από πλευράς κινητήρων, ένα νέο 3κύλινδρο μοτέρ με άμεσο ψεκασμό και turbo, αλλά και με μικρή χωρητικότητα 1,2 λίτρων, θα βρίσκεται κάτω από το καπό του νέου μοντέλου.

Δεν αποκλείεται επίσης, να δούμε στη γκάμα και το 1,6 TwinPower turbo κινητήρα της Σειράς 1, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τις κορυφαίες και πιο σπορ εκδόσεις του μοντέλου.

Μercedes B Segment – To πιο μικρό αστέρι

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Mercedes ετοιμάζεται να εισέλθει στην κατηγορία των μικρών μοντέλων. Πρόκειται για ένα project που συζητείται εδώ και αρκετό καιρό στον κόλπο της Daimler και που παλαιότερα είχε δοθεί στη Smart (Forfour).

Πλέον όμως η απόφαση που πάρθηκε είναι η Mercedes να είναι αυτή που θα αποκτήσει το πρώτο μικρό στην Ιστορία της και η Smart να διατηρηθεί αποκλειστικά στα μοντέλα πόλης.

Σχεδιαστικά, με την μοντέρνα παρουσία της η νέα μικρή Mercedes θα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο ποθητά μικρά μοντέλα, παραπέμποντας στα κουπέ μοντέλα και διατηρώντας αρκετές ομοιότητες με τη νέα A-Class.

Από πλευράς κινητήρων, η συνεργασία Renault με Daimler θα φέρει νέα 3κύλινδρα και 4κύλινδρα μοτέρ στο αυτοκίνητο, ώστε αυτά να «κουμπώσουν» πάνω σε μια κοντύτερη εκδοχή της νέας προσθιοκίνητης πλατφόρμας των Mercedes A-Class/B-Class.

Πηγή: autotriti.gr