Την άποψή του πως πλέον στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 καθοριστικό ρόλο παίζουν οι πιλότοι και όχι το μονοθέσιο, εξέφρασε ο Παστόρ Μαλδονάδο. Ο νικητής του ισπανικού γκραν πρι τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο το πρωτάθλημα γίνεται περισσότερο ανταγωνιστικό, αφού πολλοί πιλότοι διεκδικούν τη νίκη.

«Το πρωτάθλημα έχει γίνει σαν αυτό στο GP2. Οι πιλότοι κάνουν τη διαφορά και οι ομάδες δουλεύουν πάνω στη στρατηγική και στο μονοθέσιο. Όταν κερδίζει συνέχεια ένα μονοθέσιο είναι βαρετό, τώρα το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό», ήταν τα λόγια του πιλότου από τη Βενεζουέλα, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των ελαστικών της Pirelli.

«Η φθορά των ελαστικών είναι μεγάλη και είναι αλήθεια πως πρέπει να τα διαχειριστείς με τον κατάλληλο τρόπο. Αυτό όμως είναι ίδιο για όλους τους πιλότους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες. Πρέπει να προσαρμοστείς με τα ελαστικά, με τους κανόνες και με το μονοθέσιο. Εμείς έχουμε καταλάβει πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τα ελαστικά, ιδιαίτερα στο στυλ οδήγησης και οι μηχανικοί έχουν προσαρμόσει το στήσιμο του μονοθεσίου πάνω σε αυτό», πρόσθεσε.

Πηγή: sport-fm.gr