Ο Dr Javier Mir και η ομάδα του έκαναν την εγχείρηση που κράτησε περίπου 2 ώρες στον Colin Edwards, οδηγό της NGM Mobile Forward Racing. Ο Τεξανός έσπασε την κλείδα του μετά από μία πτώση στις κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα του Estoril.

Πρόκειται για το ίδιο ιατρικό team που είχε αποκαταστήσει τον Edwards πριν ένα χρόνο περίπου όταν είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια ελεύθερων δοκιμών του αγώνα της Βαρκελώνης.

Χθες ο γιατρός εξέτασε και πάλι τον οδηγό ώστε σύντομα να εκτιμήσει το χρόνο επιστροφής του στην Suter-BMW. Ο «Texas Tornado» θα παραμείνει μία ακόμη ημέρα στο νοσοκομείο πριν επιστρέψει αύριο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Dr Mir, «ο Colin Edwards εγχειρίστηκε για την αποκατάσταση της αριστερής κλείδας του που είχε σπάσει σε 5 σημεία. Χρειάστηκε να τοποθετηθεί πλάκα τιτανίου με 10 βίδες για να σταθεροποιηθεί. Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη και θα μπορέσει να αρχίσει την αποκατάσταση και φυσικοθεραπείες εντός της εβδομάδας».

Ο ίδιος ο Colin Edwards δήλωσε ότι «ο Doctor Mir και η ομάδα του έκαναν εξαιρετική δουλειά. Με έχουν ξαναφροντίσει άλλωστε στο παρελθόν. Αισθάνομαι καλά, λίγο ζαλισμένος ακόμη αλλά είμαι εντάξει. Προς το παρόν κάθομαι και χαζεύω τηλεόραση και κάνω tweeting. Απλά για να ξέρουν όλοι ότι είμαι οκ».

Στόχος του Edwards είναι να επιστρέψει στην ενεργό δράση για τον αγώνα της Γαλλίας σε λιγότερο από δύο εβδομάδες…

Μέχρι τότε δείτε το βίντεο με την άδικη πτώση του Edwards. Αιτία ήταν η μοτοσυκλέτα του Randy de Puniet που παρέσυρε τον Τεξανό ενόσω εκείνος επέστρεφε χαλαρός στα pits.