Σημαντικά πλάνα φαίνεται πως έχει η Volvo για το ΧC90, κρίνοντας από τις εικόνες-σκίτσα της επόμενης γενιάς του μοντέλου που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Το XC90 βρίσκεται ήδη αρκετό καιρό στη γκάμα της Volvo, έχοντας υποστεί βέβαια σημαντική ανανέωση και αναβάθμιση τόσο στην εμφάνιση όσο και στον εξοπλισμό του. Ο διάδοχός του έρχεται το 2014 και δείχνει πραγματικά εντυπωσιακός, κρίνοντας από τις σχετικές εικόνες-σκίτσα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και οι οποίες δίνουν μια πρώτη εντύπωση για το νέο SUV μοντέλο.

Σε επίπεδο αισθητικής, το επόμενης γενιάς XC90 δείχνει πως ενσωματώνει πολλά στοιχεία από τα πρωτότυπα You και Universe που έδειξε πρόσφατα η Volvo. Καθαρές δυναμικές γραμμές δένουν αρμονικά με προσεκτικά σχεδιασμένους καμπυλόγραμμους σχηματισμούς περιμετρικά του αμαξώματος ενός μοντέλου που συνάδει άμεσα με το υψηλό κύρος των προϊόντων της σουηδικής φίρμας.

Σε τεχνολογικό επίπεδο, οι πληροφορίες που συνοδεύουν το επόμενο XC90 είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Είναι γνωστό ότι βασίζεται σε μια νέα αρχιτεκτονική πλατφόρμα που η Volvo ονομάζει SPA (Scalable Platform Architecture) ή στα ελληνικά «κλιμακούμενη αρχιτεκτονική πλατφόρμα».

Αυτή η πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και επιτρέπει στη Volvo να τη χρησιμοποιήσει και σε αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών, προσφέροντας αισθητά συγκρατημένο συνολικό βάρος.

Σε ότι έχει να κάνει με τους κινητήρες του νέου XC90, είναι νωρίς ακόμη για οριστικά συμπεράσματα. Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για μία εταιρεία που δεν μένει άπραγη απέναντι στις οικολογικές εξελίξεις. Ακριβώς για αυτό τον λόγο στη γκάμα του νέου κορυφαίου SUV θα περιλαμβάνονται τόσο υβριδικές όσο και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Σε κάθε περίπτωση, το νέο XC90 θα διαθέτει και πολύ πλούσιες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας όπως άλλωστε συμβαίνει και σήμερα.

Πηγή: autotriti.gr