Τα νέα στοιχεία για το Subaru BRZ υποδηλώνουν ότι πρόκειται για ένα εκρηκτικό κουπέ μοντέλο, το οποίο είναι πιθανό να είναι ισχυρότερο από το «αδερφάκι» του Toyota FT-86.

Νέα στοιχεία έρχονται σχετικά με το κέντρο βάρους του BRZ, το οποίο θα είναι τόσο χαμηλό που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το χαμηλότερο αυτοκίνητο παραγωγής. Ο επικεφαλής μηχανικός της Toyota, Tetsuya Tada, ανέφερε πως λόγω ότι θα είναι πισωκίνητο και όχι τετρακίνητο, θα διαθέτει εκμεταλλεύσιμο χώρο για να τοποθετηθεί ο 2λιτρος boxer ακόμα χαμηλότερα, ώστε να μειώσει το κέντρο βάρους του και να αυξήσει την οδική συμπεριφορά του BRZ.

Η Subaru και η Toyota συνεργάστηκαν για την εξέλιξη του νέου κουπέ, ωστόσο οι μηχανικοί της Subaru ασχολήθηκαν στο μηχανολογικό κομμάτι του project, αποφασίζοντας να χρησιμοποιήσουν το σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου της Toyota στον boxer κινητήρα του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει αισθητή διαφορά ιπποδύναμης του FT-86 και του BRZ χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ξεκάθαρα. Όπως και να έχει, τα πράγματα θα διαλευκανθούν όταν το Subaru BRZ παρουσιαστεί στην έκθεση του Τόκιο που θα γίνει το Νοέμβριο.

Πηγή: autotriti.gr