Άσχημα τα νέα για τους ιταλούς κακοποιούς. Αφού δίπλα στις Lamborghini Gallardo οι καραμπινιέροι της Ρώμης και του Μιλάνου έχουν πλέον στην διάθεσή τους και δύο Lotus Evora S. Τα νέα supercar η ιταλική αστυνομία θα τα χρησιμοποιεί σε ειδικές αποστολές.

Η ειδικά διαμορφωμένη Evora S είναι εξοπλισμένη με μερικές από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Η μία αφορά στην τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, συμπεριλαμβανομένης της EVA (αυτόματη αναγνώριση οχημάτων).

Μια ειδική φορητή θήκη ψύξης έχει τοποθετηθεί πίσω από τα μπροστινά καθίσματα. Οι θήκες αυτές επιτρέπουν την ταχεία μεταφορά ζωτικών οργάνων προς μεταμόσχευση καθώς και αίμα. Έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπισθούν επείγοντα ιατρικά περιστατικά.

Η Evora S αντλεί ισχύ από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Toyota. Το μοτέρ είναι V6, χωρητικότητας 3.5-λίτρων και προσφέρει συνολική ιπποδύναμη 350bhp. Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ωρα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα ενώ αναπτύσσει τελική ταχύτητα που φθάνει τα 280 χλμ./ ώρα.

Με τέτοιες επιδόσεις το νέο αστυνομικό αυτοκίνητο αποτελεί ένα όπλο στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος ενώ παράλληλα αποτελεί και φύλακα για τους πολίτες της Ιταλίας.

Πηγή:auto24.gr