Ο Fernando Alonso έφερε την καινούργια Ferrari F150 στην κορυφή των χρόνων στη δεύτερη ημέρα του πρώτου τεστ των φετινών χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, που λαμβάνει χώρα στην πίστα Ricardo Tormo στα περίχωρα της Βαλένθια.

Ο Iσπανός (5ος εχθές), σημείωσε τον καλύτερο γύρο του στις 13:00 το μεσημέρι περίπου και κανείς δεν κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα έπειτα από αυτό. Ο Alonso κατέβασε τη χθεσινή κορυφαία επίδοση του Sebastian Vettel κατά 45/100 του δλ. και διεξήγαγε αεροδυναμικές δοκιμές και συγκριτικά τεστ μεταξύ των διαφορετικών γομών των ελαστικών της Pirelli. O Ισπανός ήταν ένας από τους μόλις τρεις οδηγούς που συμπλήρωσαν περισσότερους από 100 γύρους σήμερα.

Ο Vettel, στο τιμόνι της Red Bull σημείωσε το δεύτερο χρόνο της σημερινής ημέρας, όντας 3/10 του δλ. πιο αργός από τον Alonso. O Vettel, που συμπλήρωσε μονάχα 43 γύρους σήμερα, παρέδωσε τη Red Bull στον team mate του, Mark Webber για την τελευταία ώρα της διαδικασίας. Συνεπώς, ο Αυστραλός δεν πρόλαβε να κάνει πολλά, σημειώνοντας την 14η επίδοση της ημέρας.

Πίσω από τα δυο φετινά μονοθέσια, βρέθηκαν στον πίνακα των χρόνων οι Paul di Resta και Lewis Hamilton, με τις περυσινές Force India και McLaren, αντίστοιχα. Ο Σκοτσέζος, που θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 φέτος, είχε μια έξοδο το πρωί στη στροφή 2.

Στην 5η θέση (1,1 δλ. πίσω από τον Alonso) κατετάγη ο Robert Kubica με την πρωτοποριακή Renault R31, εμπρός από τον Narain Karthikeyan με την περυσινή HRT.

O Nico Rosberg με την Mercedes κατετάγη 7ος, έχοντας μια πολύ πιο παραγωγική ημέρα απ’ ότι εχθές. Ο Γερμανός σταμάτησε στην πίστα στις 13:40 περίπου, αλλά η ομάδα ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για έναν συνηθισμένο έλεγχο του συστήματος τροφοδοσίας και όχι τεχνικό πρόβλημα.

Ο Timo Glock με την περυσινή Virgin βρέθηκε πίσω από τον συμπατριώτη του, στην 8η θέση, αλλά συμπλήρωσε πολύ λίγους γύρους (34), λόγω προβλημάτων με τα υδραυλικά του μονοθεσίου.

Τον 9ο χρόνο έγραψε ο Rubens Barrichello με την καινούργια Williams, η οποία σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Sam Michael φέρει το μικρότερο κιβώτιο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στο Grove. Ο Βραζιλιάνος αναγκάστηκε να παρκάρει την FW33 στην πίστα νωρίς το πρωί λόγω προβλήματος στα ηλεκτρικά, ενώ για τις δυο τελευταίες ώρες την παρέδωσε στον καινούργιο του team mate, Pastor Maldonado (11ος).

Ο Sergio Perez έκανε το ντεμπούτο του πίσω από το τιμόνι της καινούργιας Sauber, ωστόσο η μέρα δεν πήγε πολύ καλά για τον Μεξικανό, ο οποίος έχασε χρόνο το πρωί λόγω ενός προβλήματος στο αμάξωμα του πίσω μέρους της C30. Aργότερα, οι μηχανικοί της ελβετικής ομάδας ανακάλυψαν ένα πρόβλημα στο κινητήριο σύνολο του μονοθεσίου, το οποίο δεν είχαν τη δυνατότητα να επισκευάσουν μέχρι το τέλος της διαδικασίας, συνεπώς, ο Perez κατάφερε να κάνει μονάχα 42 γύρους.

Οι δυο οδηγοί της Toro Rosso μοιράστηκαν σήμερα την καινούργια STR6, με τον Sebastien Buemi να προκαλεί την τελευταία κόκκινη σημαία της ημέρας, 20 λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας. Τόσο ο Ελβετός όσο και ο team mate του, Jaime Alguersuari, πήραν την πρώτη γεύση τους από το KERS της Ferrari σήμερα. Η Toro Rosso διαθέτει την περυσινή πίσω αεροτομή της στη Βαλένθια και θα παρουσιάσει την φετινή, κινούμενη στο τεστ της Jerez (10-13/2).

Tον τελευταίο χρόνο σημείωσε ο Heikki Kovalainen με την Lotus T128, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην πίστα σήμερα. Ωστόσο, παρουσιάστηκαν προβλήματα με την υποβοήθηση του τιμονιού, τα οποία περιόρισαν τους γύρους του Φινλανδού σε μονάχα 15 συνολικά. Η Lotus θα στείλει το σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού της T128 στο εργοστάσιό της στο Hingham της Αγγλίας, όπου θα το επισκευάσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, για να το στείλει πίσω στη Βαλένθια αύριο.

Πηγή: 4troxoi.gr