Το Mini John Cooper Works μπορεί να υπερηφανεύεται για τη θεαματική του απόδοση στον φετινό 24ωρο αγώνα του Nürburgring που ήρθε πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Συγκεκριμένα, το Νο 317 Mini John Cooper Works Pro, ένα μοντέλο νέας γενιάς που θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το φθινόπωρο του 2024, αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία SP-3T, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση με έναν εκπληκτικό χρόνο γύρου 10:06, που πέτυχε ο Markus Fischer (AUT).

Επιπλέον, το Νο 474 Mini John Cooper Works, με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, συνέχισε την ένδοξη κληρονομιά του εξασφαλίζοντας την 3η θέση στην κατηγορία VT-2. Σε συνέχεια της περσινής επιτυχίας με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, το αυτοκίνητο, με οδηγό τον Marco Zabel, σημείωσε ταχύτερο χρόνο γύρου 10:44.118, αναδεικνύοντας τη σταθερότητα στην απόδοση και την ανταγωνιστικότητα της μάρκας στους αγώνες αντοχής.

Τα δύο «Made in Nürburg» αυτοκίνητα, που ήταν εξοπλισμένα με ελαστικά υψηλών επιδόσεων της Pirelli, ενίσχυσαν περαιτέρω το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα στην απαιτητική πίστα του Nürburgring. Στη γενική κατάταξη, το John Cooper Works Pro Νο 317 κατέκτησε την 71η θέση, ενώ το John Cooper Works Νο 474 εξασφάλισε την 78η θέση σε σύνολο 127 αυτοκινήτων.

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του Mini Cooper, και συγκεκριμένα τα Cooper C και Cooper S, παρουσιάστηκαν τον Μάιο του 2024, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στους πελάτες παγκοσμίως. Το νέο John Cooper Works θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του τον Οκτώβριο του 2024 με την γκάμα να περιλαμβάνει τόσο αμιγώς ηλεκτρικά όσο και βενζινοκίνητα μοντέλα.