Δανειακές εγγυήσεις ύψους 2 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, σε δύο εταιρείες ηλιακής ενέργειας, με στόχο τη δημιουργία τουλάχιστον 5.000 θέσεων εργασίας.

Μάλιστα, σε δημόσιες εμφανίσεις του, ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει επανειλημμένως παραδεχτεί ότι οι προσπάθειες για ανάκαμψη από την ύφεση είναι αργές και όπως λέει«θα χρειαστούν μήνες, ή ακόμη και χρόνια, για να βρούμε από την ύφεση και θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε όλοι».

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου, το υπουργείο Ενέργειας θα παρέχει δανειακές εγγυήσεις ύψους 1,45 δισ. δολαρίων στην εταιρεία Abengoa Solar Inc ως μια μορφή επιδότησης για το έργο «Solona» στην Αριζόνα, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια ηλιακής ενέργειας στον κόσμο.

Τα υπόλοιπα 400 εκατ. δολάρια θα παρασχεθούν υπό τη μορφή δανειακών εγγυήσεων στην Abound Solar Manufacturing με έδρα το Κολοράντο, με στόχο την κατασκευή προηγμένων φωτοβολταϊκών σε δύο καινούργια εργοστάσια με αποτέλεσμα τη δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας.