Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο των δύο Ελλήνων χειριστών του καναντέρ το οποίο συνετρίβη ενώ επιχειρούσε στη φωτιά στην Κάρυστο.

«Σε επικοινωνία μας, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωής των δύο χειριστών πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Εύβοια». Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

«Εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό και σε όσους επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιών στη χώρα μας» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

«Με στεναχωρεί βαθιά ο θάνατος δύο πιλότων στο πυροσβεστικό αεροσκάφος που συνετρίβη στην Ελλάδα. Συμμερίζομαι εγκάρδια τον πόνο της γειτονικής χώρας Ελλάδας και του ελληνικού λαού», ανέφερε, με τη σειρά του, σε ανάρτησή του ο υπουργός Γεωργίας και Δασών της Δημοκρατίας της Τουρκίας. «Τιμώ με σεβασμό όλους τους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά των δασικών πυρκαγιών σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο ίδιος.