Επεισοδιακή η χτεσινή μέρα στο αραβικό Μπαχρέιν με τρεις άνθρωπους να τραυματίζονται, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους σιιτών στο χωριό Μαλκίγια.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν μαύρες σημαίες που είχαν υψώσει σιίτες σε ένδειξη πένθους.

Τελικά, ένας άνδρας 23 ετών εισήχθη σε νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και στο λαιμό σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ άλλοι δύο υπέστησαν τραύματα από λαστιχένιες σφαίρες στην κοιλιακή χώρα.

Στο Μπαχρέιν η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι σιίτες αλλά η χώρα κυβερνάται από μια σουνιτική δυναστεία. Το χωριό, δυτικά της πρωτεύουσας Μανάμα, είναι ένα από εκείνα στα οποία έχουν σημειωθεί επανειλημμένα ταραχές από τα τέλη του 2007.

Οι αρχές εξαπέλυσαν επιχειρήσεις εναντίον σιιτών αντιφρονούντων στα μέσα Αυγούστου και τους κατηγόρησαν για συνωμοσία με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης. Πάνω από 350 πολίτες συνελήφθησαν, με τους 48 να εξακολουθούν να βρίσκονται στις φυλακές.