Ένας κτηνίατρος στην Τουρκία κατάφερε να ανασύρει 7 κουτάβια από τα έγκατα της γης, τα οποία είχαν παγιδευτεί, είχαν «θαφτεί» για την ακρίβεια μετά από κατολίσθηση. Η μαμά σκυλίτσα με το σωματάκι της μέσα στο χώμα γάβγιζε προς βοήθεια. Ένας κτηνίατρος, o Soner Büyümez, ο οποίος έκανε δουλειές στη φάρμα του άκουσε την έκκλησή της, έσπευσε στο σημείο και με γυμνά χέρια άρχισε να βγάζει ένα προς ένα τα κουτάβια – 8 στο σύνολο, τα εφτά ζωντανά και ένα ανασύρθηκε νεκρό. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των τετράποδων κράτησε 2 ώρες και ο γιατρός δήλωσε ότι θα αναλάβει από εδώ και πέρα την φροντίδα τους.

«Είδα ένα σκυλί παγιδευμένο στο έδαφος. Μόνο το κεφάλι της έμεινε (πάνω από το χώμα)», είπε ο Büyümez στο The Dodo, προσθέτοντας ότι το ζώο ήταν σε μεγάλη αγωνία.

Σκάβοντας το χώμα με γυμνά χέρια και ένα μικρό φτυάρι, ο ηρωικός κτηνίατρος κατάφερε να τραβήξει τη μαμά σκυλίτσα στην ασφάλεια, σώζοντάς την αναμφισβήτητα από έναν αργό και επώδυνο θάνατο.

Αλλά το ζώο συνέχισε να γαβγίζει αφού απελευθερώθηκε παρά την έλλειψη τραυματισμών στο σώμα του, με αποτέλεσμα ο Büyümez και ένας συνάδελφός του να υποψιαστούν ότι ίσως ένα άλλο ζώο είχε επίσης «θαφτεί». Υπήρχαν τελικά όχι ένα αλλά 8 κουτάβια στο υπέδαφος.