Οι ενημερώσεις των μελών του Τύπου στον Λευκό Οίκο σπανίως προσελκύουν τόσο μεγάλο κοινό όσο αργά το βράδυ της Τρίτης (31/5), όταν στο πόντιουμ ανέβηκε το διάσημο συγκρότημα της K-Pop, BTS.

Το νοτιοκορεάτικο boy-band που αποτελείται από επτά μέλη και που έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ με τα δημοφιλή τραγούδια και βίντεοκλιπ της «ανέβασε» τα νούμερα της ζωντανής μετάδοσης της ενημέρωσης με περισσότερους από 300.000 fans τους να συνδέονται για να παρακολουθήσουν «live» τις δηλώσεις τους. Οι ενημερώσεις ακόμη στις πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία δεν… προσέλκυαν τόσο μεγάλο κοινό. Για παράδειγμα, το live streaming της περασμένης Πέμπτης είχε λιγότερα από 16.000 θεάσεις.

Οι BTS πήγαν στον Λευκό Οίκο προκειμένου να συναντηθούν με τον Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο του μήνα Ασιατικής κληρονομιάς που γιορτάζεται στις ΗΠΑ και να συνομιλήσουν μαζί του για την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους κατά των Ασιατών που καταγράφουν αύξηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και για άλλα κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τους Ασιάτες. Βέβαια, οι επικριτές του Μπάιντεν υπογράμμισαν πως ήταν μια κίνηση για να αυξήσει την δημοτικότητά του στις νεαρές ηλικίες ή και στους Αμερικανούς με ασιατική καταγωγή.

«Γεια σας, είμαστε οι BTS και είναι μεγάλη τιμή μας που είμαστε καλεσμένοι στον Λευκό Οίκο προκειμένου να συζητήσουμε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα και να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας τί μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε ως καλλιτέχνες», είπε ο ηγέτης του γκρουπ, RM, μιλώντας στα αγγλικά. Οι υπόλοιποι έξι: Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V και Jungkook μίλησαν στα κορεατικά, με τον Jungkook να σημειώνει: «Πιστεύουμε πως η μουσική έχει την απίστευτη ικανότητα να ενώνει τον κόσμο». Όλοι τους φορούσαν μαύρα κοστούμια και δεν απάντησαν σε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Να σημειώσουμε πως έξω από τον Λευκό Οίκο επικράτησε… πανζουρλισμός από τους fans του συγκροτήματος.