http://www.kathimerini.gr/kathnews/images/dot_clear.gifΕίναι η τέταρτη φορά που ο πρόεδρος Ομπάμα φθάνει στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού, από τη στιγμή που άρχισε η διαρροή πετρελαίου.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφθασε στον Κόλπο του Μεξικού, για την τέταρτη επίσκεψη στην περιοχή αφότου άρχισε η διαρροή που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις αμερικανικές ακτές. Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Γκόλφπορτ, μία μικρή πόλη στις ακτές της πολιτείας του Μισισίπι, από οπου θα αρχίσει τη διήμερη επίσκεψή του στην περιοχή ο Μπάρακ Ομπάμα. Μετά την πολιτεία του Μισισίπι, θα επισκεφθεί την Αλαμπάμα και τη Φλόριντα.

Στο Γκόλφπορτ ο Μπάρακ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ακτοφυλακής που έχει την ευθύνη συντονισμού των προσπαθειών αντιμετώπισης της ρύπανσης, ναύαρχο Θαντ Άλεν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με κατοίκους των πολιτειών αυτών, που ζουν κυρίως από την αλιεία και τον τουρισμό, τομείς που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα λόγω της διαρροής πετρελαίου από το κοίτασμα της ΒΡ.