Η Ιταλία κατέσχεσε κτιριακό συγκρότημα στη Σαρδηνία που εν μέρει ανήκει στον Ρώσο επιχειρηματία Πιότρ Ολεγκόβιτς Άβεν, ανακοίνωσε την Τετάρτη (16/3) το γραφείο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας της Δύσης να επιβληθούν κυρώσεις σε Ρώσους που σχετίζονται με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ύστερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανίας.

Ο Άβεν έχει στην κατοχή του το ένα τρίτο του κατεσχεθέντος ακινήτου και η συμμετοχή του αξίζει περίπου 4 εκατ. ευρώ. Δεν είναι σαφές σε ποιον ανήκει το υπόλοιπο μερίδιο του συγκροτήματος, σύμφωνα με το Reuters.

Επενδυτής του πετρελαϊκού κλάδου που έχτισε μια ευρωπαϊκή επιχειρηματική αυτοκρατορία, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 4,7 δισεκ. δολάρια, ο Άβεν περιελήφθη στον κατάλογο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Μόσχας, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε βίλες και γιοτ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από γνωστούς Ρώσους, που περιελήφθησαν στους ίδιους καταλόγους κυρώσεων, μετά την εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.