Έχασε την ψυχραιμία του και πάλι ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον δημοσιογράφων σε «πηγαδάκι» στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα.

Αφορμή για το νέο ξέσπασμα του Γάλλου προέδρου στάθηκαν οι φήμες περί εμπλοκής του σε σκάνδαλο με προμήθεια υποβρυχίων από το Πακιστάν.

Εξοργισμένος, ο Νικολά Σαρκοζί απευθύνθηκε σε έναν από τους δημοσιογράφους και του είπε: «Μοιάζετε με παιδεραστή, έχω αυτή τη βαθιά πεποίθηση». «Είμαστε σε έναν κόσμο παραφρόνων» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας στην άτυπη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους και σχολίασε: «δεν υπάρχει ούτε ένας ανάμεσά σας που πιστεύει ότι θα οργανώσω επιτροπές για τα υποβρύχια στο Πακιστάν, αυτό είναι απίστευτο».

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε με αδιάφορο ύφος σε έναν ακόμη δημοσιογράφο και είπε: «Και εσείς, δεν έχω απολύτως τίποτε εναντίον σας. Μάλλον φαίνεται ότι είστε παιδεραστής. Ποιός μου το είπε; Εγώ έχω αυτή τη βαθιά πεποίθηση. Μπορείτε να δικαιολογηθείτε;». Και κατέληξε ενώ απομακρυνόταν από το δημοσιογραφικό «πηγαδάκι»: «Φίλοι παιδεραστές εις το επανιδείν»…

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο υπουργός Άμυνας Αλέν Ζιπέ είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι οι δηλώσεις του προέδρου οφείλονται στην «πίεση την οποία τους ασκούν τα μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποβάλλεται σε τέτοιες πιέσεις από τα μέσα ενημέρωσης που από καιρό σε καιρό ξεσπά … Άνθρωπος είναι», πρόσθεσε.
Από τότε που εξελέγη στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Νικολά Σαρκοζί έχει προβεί αρκετές φορές σε προσβολές, ασυνήθιστες για έναν αρχηγό κράτους.

Η πιο γνωστή φράση ήταν: «Άντε χάσου κακομοίρη» που απηύθυνε σε κάποιον ο οποίος αρνήθηκε να τον χαιρετίσει δια χειραψίας κατά την επίσκεψή του στην έκθεση Αγροτικών Προϊόντων.