Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για λόγους ασφάλειας συγκαλεί η Σεούλ ενώ η ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας συνεχίζεται. Η χώρα έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, τον υψηλότερο σε μη πολεμική περίοδο.

Σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, υπάρχουν υποψίες ότι τα πυρά συνδέονται με στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε η Νότια Κορέα, μετέδωσε το Yonhap.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οβίδες εναντίον του νησιού Γεονπγεόνγκ της Νότιας, προκαλώντας την αντίδραση της Σεούλ, οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας ανταπέδωσαν τα πυρά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βομβαρδισμός συνεχίζεται εναντίον του νοτιοκορεατικού νησιού. Κτήρια έχουν καταρρεύσει ενώ έχουν τραυματιστεί κάτοικοι και στρατιώτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το νησί βρίσκεται δυτικά της κορεατικής χερσονήσου στην Κίτρινη Θάλασσα.

Η επίθεση συμπίπτει με την αναχώρηση του Αμερικανού απεσταλμένου για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπόργουορθ από το Τόκιο για το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με Κινέζους αξιωματούχους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.

Το επιτελείο του προέδρου της Νότιας Κορέας συνεδριάζει σε υπόγειο καταφύγιο.