Μια συνάντηση μεταξύ αμερικανών και ιρανών εμπειρογνωμόνων ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στη Γενεύη, δήλωσε μια αμερικανική διπλωματική πηγή.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ξεκίνησαν οι συζητήσεις», είπε η πηγή αυτή, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Οι συναντήσεις εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο Τρίτη, μία ημέρα πριν την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και της Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Από την ιρανική πλευρά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί συνοδεύεται από έναν σύμβουλο του υπουργείου, τον Νταβούντ Μοχαμαντιάν και δύο αξιωματούχους του Ιρανικού Οργανισμούς Ατομικής Ενέργειας, σύμφωνα με τον ιρανικό Τύπο.

Η δεύτερη στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ουέντι Σέρμαν και η ομάδα των διαπραγματευτών της έφτασαν σήμερα στη Γενεύη.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η αναπληρώτρια επικεφαλής αρμόδια για την ευρωπαϊκή διπλωματία Χέλγκα Σμιτ «θα συμμετάσχει κάποια στιγμή στις διμερείς συνομιλίες» μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

Στις 17 Δεκεμβρίου, όπως είχαν ανακοινώσει αρχικά η Τεχεράνη και η Ε.Ε., η Ομάδα 5+1, το Ιράν και η Ε.Ε. θα συναντηθούν, πάντα στη Γενεύη, για μια πολυμερή διάσκεψη στο πλαίσιο των διεθνών διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.