Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να είχαν στραφεί στα ταξίδια του πρωθυπουργού, Τόνι ‘Αμποτ, στο εξωτερικό και στη Σύνοδο Κορυφής των G20 που έγινε στο Μπρίσμπεϊν την περασμένη εβδομάδα, όμως η εικόνα της κυβέρνησης δεν παρουσιάζεται καλή.

Μόλις πριν από δύο βδομάδες ο κυβερνητικός Συνασπισμός συγκέντρωσε το 38% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, ενώ στην τελευταία σφυγμομέτρηση συγκέντρωσε 36%.

Το ίδιο διάστημα, η δύναμη του Εργατικού Κόμματος, σε σταυρούς πρώτης προτίμησης, αυξήθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και εκτινάχθηκε από το 36% στο 39%, ενώ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες μειώθηκε και η εκλογική δύναμη των Πράσινων που κατρακύλησαν, από το 13 στο 11%.

Αυτό σημαίνει ότι μετά την καταμέτρηση και των σταυρών της δεύτερης προτίμησης, το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 55% των προτιμήσεων και ο Συνασπισμός το 45%.

Παράλληλα, κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες υποχώρησε και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, Τόνι ‘Αμπτο, ενώ η δημοτικότητα του αρχηγού της αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν αυξήθηκε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Τόνι ‘Αμποτ έλαβε το 37% και ο Μπιλ Σόρτεν το 43% των προτιμήσεων.