Το σύνολο των μηχανημάτων συντήρησης που έχουν στη διάθεσή τους οι Σερβικοί Σιδηρόδρομοι έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, ώστε η σιδηροδρομική κυκλοφορία να μπορέσει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν -μετά τις ζημιές που υπέστη από τις πλημμύρες- δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντράγκολιουμπ Σιμόνοβιτς.

«Ένας μεγάλος αριθμός σιδηροδρομικών υπαλλήλων σε ολόκληρη τη Σερβία έχουν σταλεί, προκειμένου να καθαρίσουν τις γραμμές από τα συντρίμμια που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις και επίσης έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των γραμμών βοηθητικά τρένα και δραιζίνες, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση της βάσης έδρασης των σιδηροτροχιών, ώστε να βεβαιωθεί ότι είναι ασφαλής για την κυκλοφορία» δήλωσε ο κ. Σιμόνοβιτς.

Σημείωσε ακόμη ότι, σήμερα το πρωί, ενεργοποιήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλα τα τμήματα των Σερβικών Σιδηροδρόμων και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη αντίδραση. Μεγάλος αριθμός σιδηροδρομικών γραμμών και σταθμών πλημμύρισε και κατά συνέπεια υπήρξε άμεσα διακοπή παροχής ρεύματος στις εγκαταστάσεις και τις γραμμές επικοινωνιών.

Τα τρένα των συνεργείων, που μεταφέρουν πέτρες και μηχανήματα συντήρησης, αποστέλλονται κατά μήκος όλων των σιδηροδρομικών σταθμών που απειλούνται από τις πλημμύρες, ώστε οι επιπτώσεις να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν άμεσα με την υποχώρηση των υδάτων και η σιδηροδρομική κυκλοφορία να επανέλθει στο φυσιολογικό, δήλωσε ο κ.Σιμόνοβιτς.

Λόγω του ρεκόρ βροχοπτώσεων και των πλημμυρών σε ολόκληρη τη Σερβία σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές συνδέσεις Βελιγραδίου- Μπαρ και Βελιγραδίου-Νις.