Σε απόσταση σαράντα χιλιομέτρων από τη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας βρίσκεται αυτή την ώρα μια φάλαγγα θωρακισμένων και μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται πως ένοπλες φιλορωσικές ομάδες έχουν πάρει τον έλεγχο της Σλαβιάνσκ από το Σάββατο.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου 10 θωρακισμένα, 7 άρματα μάχης και 7 οχήματα μεταφοράς προσωπικού με μέλη των ειδικών δυνάμεων κοντά στην τοποθεσία Ιζιούμ, η οποία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της Σλαβιάνσκ, στην οδική αρτηρία που οδηγεί εκεί από το Χάρκοβο.

Οι στρατιωτικοί, οι οποίοι συνοδεύονται από αστυνομικούς, εγκατέστησαν στον δρόμο ένα σημείο ελέγχου, με ένα ελαφρύ θωρακισμένο, που προστατεύεται από φράγματα από μπετόν. Αυτοί ελέγχουν όλα τα οχήματα που διέρχονται από το σημείο αυτό.

Αυτό που βλέπει κανείς είναι συνολικά περίπου 100 άνδρες, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Ένας αξιωματικός των αλεξιπτωτιστών, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, αρνήθηκε να δηλώσει πότε έφτασε εκεί η φάλαγγα.

«Δεν θα ανοίξουμε πυρ εναντίον ειρηνικών ανθρώπων. Μη φοβάστε, όλα έγιναν για να παραδώσουν οι άνθρωποι τα όπλα. Έγιναν διαπραγματεύσεις, αλλά αυτές δεν απέφεραν καρπούς», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν οι στρατιωτικοί θα επέμβουν άμεσα, ο αξιωματικός διαβεβαίωσε ότι «αυτό είναι δουλειά των δυνάμεων (του υπουργείου) Εσωτερικών. Εμείς βρισκόμαστε εκεί για να τους βοηθήσουμε», επισήμανε.