Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες με τα αεροσκάφη των Malaysia Airlines. Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το εξαφανισμένο Boeing 777 που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου και μετά τη σύγκρουση άλλου Boeing χθες με σμήνος πουλιών, σήμερα, άλλο αεροσκάφος με προορισμό τη Νότια Κορέα και 271 επιβαίνοντες υποχρεώθηκε να αλλάξει πορεία λόγω τεχνικού προβλήματος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πτήση MH066 απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό τη Νότια Κορέα. Ωστόσο άλλαξε πορεία και οδηγήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Malaysia Airlines, το Airbus A330-300 παρουσίασε πρόβλημα σε μία γεννήτρια. Δεν υπήρξε άλλο πρόβλημα καθώς η εφεδρική γεννήτρια τέθηκε αμέσως σε λειτουργία.

Οι 271 επιβαίνοντες προωθήθηκαν σε άλλα αεροσκάφη και η πτήση επιστροφής από Νότια Κορέα προς την Κουάλα Λουμπούρ ακυρώθηκε.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε πως το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια περίπου μισή ώρα αφότου ειδοποίησε για το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Δεν έγινε αναγκαστική προσγείωση, ωστόσο οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν τεθεί σε ετοιμότητα.

(φωτογραφία αρχείου)