Μία γενναία απόφαση πήρε o αμερικανικός κολοσσός των σούπερ μάρκετ Walmart μετά από ένα θλιβερό περιστατικό που συνέβη πριν από λίγα 24ωρα σε κατάστημά του στη Μινεσότα.

Το περασμένο Σάββατο 25/7 η Μινεσότα έκανε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους ως μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς του νέου κορονοϊού. Οι πολίτες φαίνεται ότι συμμορφώνονται με τις όλο και αυστηρότερες υποδείξεις των ειδικών.

Μάλιστα για να είναι πιο αποδεκτή η συνθήκη ασφυξίας που προκαλεί η χρήση της μάσκας για πολλές ώρες πολλοί είναι αυτοί που φοράνε χειροποίητες μάσκες με περίεργες δημιουργίες. Άλλοι δείχνουν την προτίμησή τους σε ομάδες.

Η έμπνευση ωστόσο ενός ζευγαριού να δείξει ότι είναι ναζί φορώντας μάσκα με σβάστικα στο σούπερ μάρκετ μπορεί να θεωρηθεί από ατυχής έως προκλητική.

Το περιστατικό όπως μετέδωσε το CNN έγινε αντιληπτό από άλλη πελάτισσα η οποία τους κατέγραψε με κάμερα. Η γυναίκα του ζευγαριού προχώρησε και σε ναζιστικό χαιρετισμό ενώ δεν έλειψαν και τα ρατσιστικά σχόλια απέναντι σε άλλους πελάτες.

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι: «Ό,τι συνέβη στο κατάστημά μας στη Μινεσότα είναι απαράδεκτο. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους πελάτες μας και δεν θα γίνουν ανεκτές ρατσιστικές ή επιθετικές συμπεριφορές στους χώρους μας. Καλούμε όσους εισέρχονται στα καταστήματά μας να φορούν μάσκα. Για την δική τους ασφάλεια και την ασφάλεια των εργαζομένων. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την παραπάνω σύσταση για να δημιουργήσουν μία άβολη κατάσταση μεταξύ των πελατών και των συνεργατών μας».

Η αστυνομία τους παρέδωσε το χαρτί με τα περιοριστικά μέτρα λέγοντάς τους ότι εάν επιστρέψουν σε κατάστημα της εταιρείας θα συλληφθούν.

Edit, since this is going much further than I thought it would (and the trolls and haters are starting to roll in): I was born and raised in Germany, and I grew up hearing about my great-grandmother who fought in the underground against the first wave of Nazis in the 1930s and 40s. Let me make this abundantly clear once and for all – THE SWASTIKA IS A HATE SYMBOL AND YOU DO NOT FLY THE FLAG, YOU DO NOT WEAR THE SYMBOL ANYWHERE ON YOUR BODY, YOU DO NOT USE OR DEFEND THIS SYMBOL, EVER. END OF STORY.

Posted by Raphaela Mueller on Saturday, July 25, 2020