Η υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν μοιάζει με έναν εφιάλτη δίχως τέλος. Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε κήπο σπιτιού στο Ανόβερο.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, η Τζούλια Μέγιερ, εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του Εισαγγελέα στο Μπράουνσβαϊγκ, επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παρουσία της αστυνομίας στον συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα, οι έρευνες έγιναν με εκσκαφέα.

«Η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε σχέση με την έρευνά μας για την υπόθεση της Μαντλίν Μακάν» είπε στο Associated Press.

H Μαντλίν ήταν μόλις τριών όταν εξαφανίστηκε από το κατάλυμα όπου διέμενε η οικογένειά της στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Οι γερμανικές Αρχές είπαν τον περασμένο μήνα ότι ταυτοποίησαν έναν 43χρονο Γερμανό ως ύποπτο στην υπόθεση και ότι διεξάγουν έρευνα με την υποψία του φόνου. Ο εν λόγω άνδρας είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για επιθέσεις σε ανήλικα άτομα.

Το προφίλ του φερόμενου ως δράστη

Όπως αναφέρει το BBC, η έρευνα της Scotland Yard έφτασε στον συγκεκριμένο άνδρα ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία με τροχόσπιτo, την περίοδο όπου στην περιοχή βρισκόταν και το τρίχρονο κοριτσάκι το οποίο εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007.

«Σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μπεθ Μακάν, ηλικίας 3 ετών εκείνη την εποχή (…), το υπουργείο δημόσιας τάξης του Μπραουνσβάιγκ διεξάγει έρευνα σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο ηλικίας 43 ετών που θεωρείται ύποπτος για φόνο», λέει η γερμανική αστυνομία της Γερμανίας σε ένα δελτίο τύπου.

Ο ύποπτος είναι δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων που έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές, ιδίως για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Εκτίει αυτή τη στιγμή ποινή φυλάκισης για «μια άλλη υπόθεση», διευκρινίζει η αστυνομία.

Οι Γερμανοί ερευνητές είχαν «στενή συνεργασία» με τους Βρετανούς και Πορτογάλους συναδέλφους τους προκειμένου να καταφέρουν βρουν αυτόν τον νέο ύποπτο.

Ο άνδρας αυτός είχε ζήσει για καιρό στο Αλγκάρβε το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα σπίτι που βρίσκεται μεταξύ του Λάγκος και της Πράια ντα Λουζ. Είχε, επίσης, εργαστεί στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της εστίασης.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έβγαζε τα προς το ζην «διαπράττοντας εγκλήματα, ιδίως διαρρήξεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραθεριστικές κατοικίες», όπως και διακίνηση ναρκωτικών.