Τη βιομηχανική μονάδα Honeywell International Inc στην Αριζόνα επισκέφτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χθες (06.05) χωρίς ωστόσο να φορά μάσκα κατά του κορονοϊού. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν την έβαλε έπειτα από διαβούλευση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και παρά την υποχρέωση των εργαζόμενων στην ίδια μονάδα να φορούν μάσκες.

Ο Τραμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Εθνική Ημέρα των Νοσηλευτών, είπε πως δοκίμασε μερικές μάσκες, αλλά όχι μπροστά στις κάμερες. Μεταξύ αυτών και μία μάσκα από την Honeywell, την 3Μ, αλλά και τέσσερις άλλες μάσκες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φοράει μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του, παρά τις σχετικές οδηγίες προστασίας της προσωπικής υγείας που έχει δώσει η κυβέρνησή του, ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες προστασίας ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει, πριν από την αναχώρησή του για την επίσκεψη στην εργοστασιακή μονάδα που παράγει μάσκες, ότι θα φορούσε μάσκα μόλις έφτανε εκεί αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Στις ΗΠΑ τα θύματα του κορονοϊού είναι πλέον 73.095.