Μια νέα βρετανική μονάδα αντιμετώπισης των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, θα συμπεριλάβει στις τάξεις της πειρατές της πληροφορικής σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί καταδίκες όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ.
Ο νέος οργανισμός, η δημιουργία του οποίου ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο, επιδιώκει να στρατολογήσει ως «εφέδρους» εκατοντάδες άσσους της πληροφορικής, τους οποίους θα απασχολεί κατ’ ελάχιστον 19 ημέρες το χρόνο, για να βοηθούν το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό της μονάδας.
«Εν γένει οι ένοπλες δυνάμεις δεν αποκλείουν απαραιτήτως τα πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί. Κάθε ατομική περίπτωση εξετάζεται με βάση τα προσόντα» του υποψηφίου, δήλωσε ο Χάμοντ σε εκπομπή της τηλεόρασης του BBC που μεταδόθηκε χθες, Δευτέρα, το βράδυ.
Αν κάποιος απ’ αυτούς έχει καταδικασθεί στο παρελθόν, οι στρατολόγοι «θα εξετάσουν την καταδίκη, από πότε χρονολογείται, ποια ήταν η σοβαρότητά της, τι ποινή επιβλήθηκε στη συνέχεια», εξήγησε.
«Συνεπώς δεν μπορώ να αποκλείσω να επιλεγεί ένας υποψήφιος που είχε στο παρελθόν καταδικασθεί», συνέχισε ο υπουργός.
Ο αρχηγός αυτής της νέας μονάδας των «κυβερνο-εφέδρων», ο αντισυνταγματάρχης Μάικλ Ουάιτ, διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν «απόλυτοι κανόνες για τα προσωπικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων».
Η Joint Cyber Reserve Unit θα είναι υπεύθυνη να εμποδίζει τις επιθέσεις στο Ίντερνετ, αλλά και να αντεπιτίθεται στους αντιπάλους. Στον τομέα αυτό οι χάκερ μπορούν να διαδραματίσουν πολύτιμο ρόλο.