Σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ενός επιχειρηματία από τη Σικελία, που φαίνεται πώς ήταν πρόσωπο εμπιστοσύνης του νονού της Κόζα Νόστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, προχώρησαν οι αρχές της Ιταλίας. Η περιουσία του Τζουζέπε Γκριγκόλι, όπως ονομάζεται ο επιχειρηματίας, που ήταν γνωστός και με το ψευδώνυμο «βασιλιάς των σούπερ μάρκετ», ξεπερνά τα 700 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ανάμεσα στα περιουσιακά του στοιχεία ήταν και 12 επιχειρήσεις, κατά βάση σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, 220 ακίνητα και 133 αγροτεμάχια, τα οποία ο Γκριγκόλι φαίνεται πως απέκτησε με χρήματα που έβγαλε από τη συμμετοχή του σε παράνομες δραστηριότητες της Μαφίας, συμπεριλαμβανομένου και του ξεπλύματος χρήματος.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που δείχνουν να συνδέονται με τη Μαφία της Ιταλίας. Ο Γκριγκόλι είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές το 2007, όταν συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης με απόφαση εφετείου το 2012, ενώ από ό,τι φαίνεται εκείνος κατάφερε να συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητες του ακόμα και μέσα από τη φυλακή.

Στην ίδια δίκη καταδικάστηκε ερήμην του και το αφεντικό του, ο Μεσίνα Ντενάρο που κλήθηκε να εκτίσει ποινή 20 ετών. Ο Ντενάρο είναι φυγόδικος, ενώ έχει καταδικαστεί και σε ισόβια για την οργάνωση σειράς βομβιστικών επιθέσεων το 1993.