Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο του Καναδά CBC εξόργισε τους υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επειδή πρόβαλε την ταινία «Μόνος στο Σπίτι 2» έχοντας «κόψει» τη σκηνή στην οποία συμμετέχει.

Το Canadian Broadcasting Company ανακοίνωσε πως είχε αφαιρέσει τη guest εμφάνιση που είχε κάνει τότε ο Τραμπ, και συνολικά οκτώ λεπτά από την ταινία, ήδη από το 2014, προκειμένου να μείνει περισσότερος χρόνος για διαφημίσεις.

Ο Τραμπ κάνει ένα πολύ σύντομο πέρασμα από την ταινία «Home Alone 2» του 1992. Συναντά τον Κέβιν ΜακΚάλιστερ- τον υποδύεται ο Μακόλεϊ Κάλκιν- μέσα στο ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης, όπου ο μικρός πάει να μείνει έχοντας χωριστεί στο αεροδρόμιο από τους γονείς του. Η εμφάνισή του διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα, στα οποία κατευθύνει τον Κέβιν για να βρει το λόμπι.

Όπως γράφει η εφημερίδα Guardian, η ταινία είχε προβληθεί στις αρχές του μήνα χωρίς το guest του Τραμπ, αλλά αργότερα ασχολήθηκαν με το θέμα δεξιές εφημερίδες, προκαλώντας αντιδράσεις από τους υποστηρικτές του Τραμπ.

Δεν έμεινε βέβαια αυτό ασχολίαστο ούτε από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος χρησιμοποίησε το προσφιλές του Twitter για να τοποθετηθεί, αναφέροντας στο ένα από τα tweets του και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Στην ιστοσελίδα του CBC πάντως, ο εκπρόσωπος του δικτύου Chuck Thompson σημείωσε πως συμβαίνει ταινίες που προβλήθηκαν στο κινηματογράφο να «κόβονται» για την τηλεόραση. «Η σκηνή με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν μία από τις πολλές που κόπηκαν από την ταινία καθώς δεν ήταν ζωτική για την πλοκή. Αυτό έγινε το 2014, όταν αποκτήσαμε για πρώτη φορά τα δικαιώματα της ταινίας και πριν εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρος».

Ο ίδιος πάντως ο Ντόναλντ Τραμπ, πριν δυσαρεστηθεί από το κόψιμό του από το καναδικό δίκτυο, εξέφραζε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του στην ταινία. «Ήταν προφανώς μια μεγάλη επιτυχία… Μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη επιτυχία, μία από τις μεγαλύτερες. Ήταν τιμή μου που συμμετείχα σε κάτι ανάλογο» έλεγε.