Έξι βίντεο με νεκρά παιδιά αλλά και γυναίκες από την επίθεση με χημικά στη Δαμασκό, έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική κυβέρνηση ως απάντηση στον Μπασάρ Αλ Άσαντ και σε μια προσπάθεια να πείσει την διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη επίθεσης στη Συρία.

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro κατηγορεί την ηγεσία της χώρας για έλλειψη αποδείξεων ότι πίσω από τις αποτρόπαιες επιθέσεις βρίσκεται ο ίδιος.

Τα βίντεο-ντοκουμέντα σε ένα από τα οποία ένα παιδί εμφανίζει δυσκολία στην αναπνοή, ενώ ένα άλλο πάσχει από αδυναμία ελέγχου των κινήσεων του, προέρχονται από αποχαρακτηρισμένη έκθεση των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.

Σε αυτή την έκθεση, η επίθεση της 21ης Αυγούστου χαρακτηρίζεται ως μαζική και συντονισμένη και εκτιμάται ότι σε αυτήν έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 280 άνθρωποι αριθμός αρκετά μικρότερος από αυτόν που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ την Παρασκευή, κάνοντας λόγο για 1.429 νεκρούς.

Οι εικόνες προκάλεσαν την αντίδραση αντιπάλων του Φρανσουά Ολάντ οι οποίοι του είπαν αντί να δείχνει τις εικόνες στην κοινή γνώμη να τις στείλει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.