Κατηγορίες για ανθρωποκτονία αντιμετωπίζει ο Αμερικανός αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε μία μαύρη γυναίκα στο Τέξας, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, επειδή «ένιωσε απειλή».

Η αστυνομία στο Forth Worth, γνωστοποίησε πως ο αστυνομικός Aaron Dean είναι υπό κράτηση στη φυλακή της κομητείας Tarrant και χθες ο άνδρας παραιτήθηκε από την αστυνομία.

Νεκρή είναι η 28χρονη Atatiana Jefferson, η οποία έχασε τη ζωή της από τα πυρά του Dean μέσα στο υπνοδωμάτιό της, ενώ φρόντιζε τον 8χρονο ανιψιό της.

Το βίντεο από την κάμερα που είχε πάνω του ο αστυνομικός προκαλεί σοκ, καθώς καταγράφει τη στιγμή που τη βλέπει και αμέσως πυροβολεί.

Στην αρχική ανακοίνωσή του, το αστυνομικό τμήμα του Fort Worth ανέφερε πως ο αστυνομικός «ένιωσε απειλή» όταν τράβηξε το όπλο του. Ωστόσο ο επικεφαλής εξήγησε πως εάν ο Dean δεν είχε παραιτηθεί θα τον είχε απολύσει ο ίδιος, για παραβίαση πολλών αστυνομικών κανονισμών, αναφορικά με τη χρήση βίας, την αποκλιμάκωση μιας κατάστασης και της αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς.

Η αδελφή της 28χρονης Ashley Carr δήλωσε πως η αδελφή της χάθηκε από μία επιπόλαιη ενέργεια και ζήτησε τη διεξαγωγή ομοσπονδιακής έρευνας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας τόνισε πως η έρευνα θα πρέπει να γίνει από κάποιον άλλο και όχι το αστυνομικό τμήμα του Fort Worth, καθώς αυτό μετατρέπεται σε ένα «από τα πιο αιματηρά» στις ΗΠΑ.

Οι κάτοικοι του Fort Worth έκαναν διαμαρτυρία έξω από το σπίτι της Jefferson το απόγευμα της Κυριακής. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει συγκέντρωση στη μνήμη της αλλά εξελίχθηκε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την απονομή δικαιοσύνης για την 28χρονη.

Όπως μεταδίδει το CBS, παρούσα ήταν και η δήμαρχος του Fort Worth, αλλά έφυγε όταν οι διαδηλωτές την πολιόρκησαν φωνάζοντας «κλείσ’ τον μέσα», ζητώντας να μπει φυλακή ο αστυνομικός.