Σχέδια γάμου έκανε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, το «βαθύ λαρύγγι» και πηγή των διαρροών για τα μυστικά αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης. Σύμφωνα με το περιβάλλον της οικογένειάς του, ο 29χρονος ήθελε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του με την εντυπωσιακή χορεύτρια pole dancing Lindsay Mills.

Ήταν πολύ ερωτευμένοι και στο μπλογκ της η 28χρονη Mills τον αποκαλούσε «άνδρα-μυστήριο» τον οποίο είχε ακολουθήσει σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 4 χρόνια.

Στο μπλογκ της αναζητεί και τώρα παρηγοριά και γράφει για τη ραγισμένη της καρδιά. «Ο κόσμος μου άνοιξε κι έκλεισε μεμιάς, αφήνοντάς με χαμένη στη θάλασσα χωρίς πυξίδα. Καθώς γράφω στο γεμάτο δάκρυα πληκτρολόγιό μου βλέπω την αντανάκλασή μου σε όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν και κόσμησαν την πορεία μου. Αυτά με τα οποία γέλασα, αυτά που κράτησα, αυτά που αγάπησα περισσότερο. Κι αυτά που δεν πρόλαβα να αποχαιρετήσω. Αλλά μερικές φορές η ζωή δεν επιτρέπει αποχαιρετισμούς».

Ο Σνόουντεν το έσκασε στο Χονγκ Κονγκ μετά τις διαρροές για το πρόγραμμα PRISM που δίνει στους αξιωματούχους εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες που διατηρούν εννέα από τις μεγαλύτερες εταιρείες του διαδικτύου, μεταξύ άλλων οι Google, Facebook, Microsoft και Skype.

Ήταν δύσκολη εξέλιξη για την Mills που ζούσε με τον Σνόουντεν από το 2009.

Πέρσι έκαναν μία μικρή απόδραση από το σπίτι τους στη Βαλτιμόρη και βρέθηκαν στο Χονγκ Κονγκ όπου όλοι πίστευαν πως θα παντρεύονταν καθώς ήταν ένα «ιδιαίτερο μέρος» για το ζευγάρι.

Στο μπλογκ της γράφει τον Αύγουστο του 2011: «Πάντα ήθελα να με δω στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών στα καλύτερά μου. Δυστυχώς δεν γεννήθηκα Ελληνίδα, αμαζόνα, θεά του σεξ αλλά μια μικρή ονειροπόλος».

Αντίθετα ο Σνόουντεν είναι ένας ντροπαλός άνδρας «χωμένος» στους υπολογιστές. Όταν αποκάλυψε την ταυτότητά του στην εφημερίδα Guardian αποκάλυψε επίσης πως η σύντροφός του δεν γνώριζε τίποτα για τα σχέδιά του να προχωρήσει στη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων κυβερνητικών πληροφοριών από την εποχή του WikiLeaks.

Ο 29χρονος δήλωσε έτοιμος να θυσιάσει τη σχέση του με την οικογένειά του- και την πιθανότητα να μην την ξαναδεί ποτέ- επειδή πίστευε πως η διαρροή των πληροφοριών για το PRISM ήταν πολύ σημαντική. «Το μόνο που φοβάμαι είναι οι επώδυνες επιπτώσεις στην οικογένειά μου, την οποία δεν θα μπορώ πλέον να βοηθήσω. Αυτό με κρατά ξύπνιο τη νύχτα», τόνισε.