Την συμπαράστασή της στον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, την επομένη μίας αστυνομικής εξέγερσης στη διάρκεια της οποίας «κατακρατήθηκε», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

«Σήμερα το πρωί, τοπική ώρα η υπουργός συνομίλησε για δέκα λεπτά με τον πρόεδρο Κορέα. Ενημέρωσε τον πρόεδρο και την κυβέρνηση του Ισημερινού για την υποστήριξή της και ευχήθηκε μια σύντομη και ειρηνική επιστροφή στην τάξη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους, η Κλίντον και ο Κορέα συμφώνησαν να «εργαστούν από κοινού προκειμένου να ενδυναμώσουν τους θεσμούς του Ισημερινού και το κράτος δικαίου», υπογράμμισε ο Κρόουλι.

Μία κάποια ηρεμία επικρατούσε την Παρασκευή στον Ισημερινό, την επομένη μίας αστυνομικής εξέγερσης την οποία ο πρόεδρος Κορέα χαρακτήρισε “απόπειρα πραξικοπήματος” και η οποία κατέληξε στο θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς.