Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε σπίτι που χρησιμοποιούταν ως βιοτεχνία σπίρτων, στο νησί της Σουμάτρα στην Ινδονησία, κόστισε τη ζωής σε τουλάχιστον τριάντα άτομα και μάλιστα όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, πιστεύουν πως έχουν ταυτοποιήσει τρία παιδιά. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, «Δεν γνωρίζουμε τα αίτιά της, όμως κατασβέσθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος της υπηρεσίας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης Ριαντίλ Λούμπις.

Ο αριθμός αυξήθηκε τις τελευταίες ώρες, προηγουμένως οι αναφορές έκαναν λόγο για 24 νεκρούς.  Οι πρώτες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές δείχνουν καμένα πτώματα και οι πρώτες τηλεοπτικές εικόνες μαύρο καπνό να υψώνεται από ένα σπίτι της πόλης Μπιντζάι, στη βόρεια Σουμάτρα.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για έναν μεγάλο θόρυβο που αναστάτωσε την περιοχή.  «Ετοιμαζόμουν για να πάω στην προσευχή της Παρασκευής, όταν σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μπουντί Ζουλκιφλί, κάτοικος της πόλης.

Στην Ινδονησία σημειώνονται πολλές πυρκαγιές, καθώς είναι σύνηθες οι προδιαγραφές ασφαλείας να μη γίνονται σεβαστές. Το 2017 τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλές δεκάδες τραυματίσθηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων, στα περίχωρα της Τζακάρτα.