Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένα Νιέτο, ο οποίος επισκέπτεται την Ουάσιγκτον, είπε στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ότι η χώρα του θέλει να συνεργαστεί με το βόρειο γείτονά της, στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του τομέα της μετανάστευσης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Ομπάμα.

«Υποστηρίζουμε πλήρως την πρότασή σας», ανέφερε ο Πένα Νιέτο, που επισκέπτεται το Λευκό Οίκο λίγες μόλις ημέρες πριν την ορκωμοσία του το ερχόμενο Σαββάτου στην Πόλη του Μεξικού. «Θέλουμε να συνεισφέρουμε. Θέλουμε να είμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας» είπε ο εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού .

Ο Ομπάμα, ο οποίος «απόλαυσε» τη συντριπτική υποστήριξη των ισπανόφωνων ψηφοφόρων στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση της μετανάστευσης είναι κορυφαία προτεραιότητα στη δεύτερη προεδρική του θητεία.

Ο Ομπάμα είπε ότι προσβλέπει σε περισσότερη συνεργασία με το Μεξικό σχετικά με τα συνοριακά προβλήματα καθώς και στα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. «Ότι συμβαίνει στο Μεξικό έχει αντίκτυπο στην κοινωνία μας », είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού είχε επίσης συναντήσεις την Τρίτη με μέλη του Κογκρέσου και την Τετάρτη μεταβαίνει στην Οτάβα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Καναδά Στίβεν Χάρπερ.