Οι ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο Σκανδιναβών γυναικών στο Μαρόκο τις ονόμασαν «εχθρούς του Θεού», καθώς κινηματογραφούσαν τον αποκεφαλισμό της μίας τουρίστριας.

Η 28χρονη Maren Ueland και η 24χρονη Louisa Vesterager Jespersen εντοπίστηκαν νεκρές κοντά στο χωριό Imlil του Μαρόκου στα βουνά Άτλας τη Δευτέρα.

Το βίντεο που δείχνει τη δολοφονία της μίας από τις γυναίκες έχει αναγνωριστεί ως γνήσιο από τη μυστική υπηρεσία της Δανίας, που πρόσθεσε ότι οι ενέργειες συνδέονται με τον ISIS.

Σε ένα ακόμη βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εμφανίζονται οι τέσσερις ύποπτοι για τις δολοφονίες να ορκίζονται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και στον αρχηγό του, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Οι συγκεκριμένοι άνδρες μάλιστα ακούγονται να φωνάζουν «είναι το θέλημα του Αλλάχ».

Στο βίντεο, οι τέσσερις άνδρες εμφανίζονται μπροστά από ένα ασπρόμαυρο λάβαρο. Ο ένας από αυτούς κραδαίνει ένα μαχαίρι και μιλά για «την καταστροφή που προκαλούν τα πολεμικά αεροπλάνα της συμμαχίας των Σταυροφόρων», χλευάζοντας παράλληλα τις Αρχές του Μαρόκου επειδή δεν μπορούν να τους πιάσουν.

Τέσσερα άτομα έχουν τεθεί συνολικά υπό κράτηση από τις μαροκινές Αρχές. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας από 25-33 ετών, οι οποίοι ήταν ορκισμένοι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρώτος από αυτούς συνελήφθη την Τετάρτη, αφού οι αρχές ανακάλυψαν την ταυτότητά του κοντά στο σημείο της δολοφονίας. Οι άλλοι τρεις συνελήφθησαν χθες σε ένα λεωφορείο στο Μαρακές, όταν ένας από τους επιβάτες πρόσεξε τα όπλα που κουβαλούσαν πάνω τους και ειδοποίησε τις αρχές.

Ορισμένα από τα στοιχεία των τεσσάρων συλληφθέντων έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, μαζί με φωτογραφίες τους. Πρόκειται για νεαρούς άνδρες, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που διέμεναν σε διάφορες γειτονιές του Μαρακές.

Αυτόπτες μάρτυρες τοποθετούν τους συλληφθέντες κοντά στις δύο γυναίκες, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία. Τρεις από αυτούς φέρονται να είχαν κατασκηνώσει κοντά στο σημείο όπου είχαν στήσει τις σκηνές τους οι δύο νεαρές, προφανώς για να παρακολουθούν τις κινήσεις τους.

Γύρω στις 2-3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι τρεις άνδρες καταγράφηκαν από την κάμερα ενός άλλου κατασκηνωτή να φεύγουν από το σημείο.