Το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας, προκύπτει από νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinion Way, για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro.

Ειδικότερα, η δημοφιλία του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, έπεσε στο 36%, ενώ αντίθετα το 64% δήλωσε δυσαρεστημένο με τα πεπραγμένα του.

Μόλις περίπου πέντε μήνες από την εγκατάστασή του στο προεδρικό μέγαρο, μόνο το ένα τρίτο των Γάλλων δηλώνει ικανοποιημένο από την πολιτική του Ολάντ.

Η δημοφιλία του προέδρου Ολάντ τελευταία φθίνει με σταθερό ρυθμό, την ώρα που οι Γάλλοι ανησυχούν ολοένα περισσότερο με την κατάσταση στο εγγύς μέλλον της εθνικής τους οικονομίας, το ΑΕΠ της οποίας φθάνει τα 2 τρισ. ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο, ο Ολάντ λάμβανε το 50% των θετικών κρίσεων, που μετατράπηκε σε 41% τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου. Αμέσως μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα, καταγράφηκε δημοσκοπικά η δημοφιλία του Ολάντ σε ποσοστό 55%.

Οι Γάλλοι παραπονούνται για την αύξηση των φόρων τους και για την υψηλή ανεργία, προκύπτει από την σημερινή δημοσκόπηση, και το 47% των ερωτηθέντων κρίνουν ότι το τελευταίο εξάμηνο, επιδεινώθηκε η καθημερινή ζωή τους.

Η σημερινή δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 1.002 Γάλλων το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου.