Το Φρίντμπεργκ είναι μια μικρή γερμανική πόλη 29.000 κατοίκων που βρίσκεται 26 χιλιόμετρα βόρεια της Φρανκφούρτης.

Αυτό που την καθιστά ιδιαίτερη είναι το γεγονός ότι ο πρώτος σούπερ σταρ του Ροκ & Ρολ, ο ένας και μοναδικός Έλβις Πρίσλεϊ, υπηρέτησε εκεί τη στρατιωτική του θητεία.

Ο «Βασιλιάς της Ροκ & Ρολ» βρέθηκε στο Φρίντμπεργκ από τον Οκτώβρη του 1958 έως και τον Μάρτιο του 1960 για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στη βάση του Αμερικανικού στρατού στο Ray Barracks.

Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, η μικρή πόλη φροντίζει να υπενθυμίζει σε όσους την επισκέπτονται ότι εκεί πέρασε κάποια χρόνια της ζωής του ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Στην πόλη υπάρχει ήδη μια πλατεία που φέρει το όνομά του (Elvis Presley Platz) και η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες και τους φανατικούς θαυμαστές του «Βασιλιά».

Εδώ και λίγα 24ωρα υπάρχει όμως κι άλλο ένα στοιχείο που τιμά τη μνήμη του Έλβις Πρίσλεϊ. Πρόκειται για τρεις φωτεινούς σηματοδότες οι οποίοι στην πλευρά των πεζών, εκεί δηλαδή που υπάρχει ο «Σταμάτης» και ο «Γρηγόρης», εμφανίζονται δυο φιγούρες που συνήθιζε να κάνει ο «Βασιλιάς»: μια που τον δείχνει να τραγουδά κρατώντας το μικρόφωνο και μια που τον δείχνει να χορεύει εκτελώντας μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του.